עוגות

עוגת שכבות דבש שוקולד ושמנת

 קינוח שכבות מענג של שוקולד ודבש עם קרם גבינה

ש

מכינים מראש את השמנת החמוצה

אנו מסננים את השמנת החמוצה לפני שימוש:

אני מניחה קערה ומעליה מסננת צפופה ועליה בד גבינות ועליו נשים את השמנת החמוצה.

יש להשאיר את השמנת במקרר בין 3-6 שעות להגיר נוזלים או ללילה.

את הקערה עם הגבינה אני מכסה בניילון נצמד.

יחסים השמנת המתקבלים בגרמים לאחר סינון:

900 גרם שמנת חמוצה 9% - 375 גרם אחרי סינון

500 גרם שמנת חמוצה 30-35% - 375 גרם אחרי סינון

 

מרכיבים לעוגה:

250 גרם ביצים

150 גרם דבש

74 גרם סוכר

קורט מלח

2/3 כפית סודה לשתייה (3 גרם)

74 גרם חמאה 82%

20 גרם אבקת קקאו איכותית 22%-24% 

110 גרם קמח רב תכליתי

אופן ההכנה:

הקציפו את הביצים עם הסוכר עד קבלת תערובת תפוחה בעלת צבע צהוב בהיר.

בקלחת שמים דבש וחמאה וממיסים בטמפרטורה נמוכה.

מורידים מהאש ומוסיפים את אבקת הסודה לשתייה ומערבבים (המסה תתנפח מעט וזה בסדר).

מאחדים את תערובת הביצים עם תערובת הדבש באיטיות לקבלת מסה אחידה. מוסיפים קמח וקקאו מנופים ומערבבים.

אופים בתבנית קוטר 20 או תבנית מלבנית כ 12-15 דקות בתנור מחומם מראש לטמפרטורה 160 מעלות. להשיאר את העוגה בחוץ לצינון מלא.

פורסים את העוגה ל 4 חלקים. 2 עבים יותר ו 2 דקים יותר.

ושומרים את שאריות העוגה שנותרו להכנת קראמבל

5

להכנת הקראמבל דבש ושוקולד

פוררו את שאריות עוגת השוקולד והדבש לפירורים בעזרת מעבד מזון והניחו בצד בטמפרטורת החדר להתייבש מעט.

הרכבת העוגה:

מחלקים את תערובת השמנת שלנו ל 4 חלקים.

שמים שכבה עבה של עוגת דבש ושוקולד בתחתית הרינג או התבנית שבחרנו, מעליה מזלפים את שכבת הקרם הראשונה.

ממשיכים בצורה זאת עד השלמת כל שכבות העוגה.

מזלפים מעט קרם מעל העוגה ומדביקים עליה בזהירות את הקרמבל שייבשנו.

בתאבון! 🙂

 

כתיבת תגובה