עוגיות

עוגיות אצבעות לוז ושוקולד ממכרות

עוגיות אצבע שוקולד עם מרכז אגוזים ושוקולד רך וקרמי שאתם חייבים לנסות!

  • עוגיות השוקולד לוז העשירות והלעיסות הללו נמסות בפה ומלאות בממרח שוקולד לוז איכותי ועמוסות באגוזי לוז פריכים!

אם כבר אנחנו מדברים על ממרח אגוזי לוז, אני ממליצה בחום להשתמש במילוי אגוזי לוז באיכות טובה. השתמשתי במותג שלנו פרלינה 60% bakers וגם מחית פררו רושה איטלקית של bakers לעוגיות הללו, אפשר להשתמש גם במחית אחרת, אבל מומלץ לקנות מחית שיש בה כמה שיותר אחוזי אגוזי לוז וכמה שפחות מייצבים. הייתי מתרחק משימוש בנוטלה מהסופר, הוא לא יהיה יציב מספיק להחזיק כקישוט וגם הוא מכיל פחות אחוזי אגוזי לוז.

אפשר אפילו למלא את השקעים בעוגיות הללו ברוטב השוקולד 60% שלי! (אעדכן אותו במתכונים בהמשך)

  • למה אני אוהבת את העוגיות הללו: אחרי שבדקתי הרבה מתכונים דומים גיליתי שתמיד העוגיות היו יבשות מידי והמלית לא היתה לחה מידי. העוגיות הללו לחות ולעיסות והן בעצם הביס המושלם שאתם חייבים להכיר!
  • כל כך שוקולדי! טעם השוקולד העשיר מגיע מהשילוב של אבקת קקאו ושוקולד מומס כדי להפוך את העוגיות ללהיט האולטימטיבי הזה ולתת לנו ביס של שכרון חושי שוקולדי!
  • הפוך את המתכון לשלך! אתם יכולים למלא את השקעים בכל מילוי שאתם אוהבים ולגוון בטעמים.
  • מתנה נפלאה לאנשים שאנחנו אוהבים! העוגיות הללו הם מתנה מושלמת להביא לחברים שאנחנו באים לבקר 🙂
  • קליית האגוזים: את האגוזים אנחנו קולים בחום של 160 מעלות כ15 דקות . לאחר מכן שמים את האגוזים במגבת נקייה ומשפשפים לקילוף האגוז. מצננים. שיטה נוספת היא לחלוט את האגוזים במים רותחים כ 15 דקות . מצננים ומקלפים את הקליפה ולאחר שהאגוזים צוננו מייבשים בתנור 160 מעלות 15 דקות.

המרכיבים שאתם צריכים כדי להכין את העוגיות אצבע שוקולד נוגט:

מחית פררו רושה אגוזים ורטיגו 250 גרם שוקולד אגוזים וריגטו NAPPIROCK NAPPI

26.90
הוספה לסל

חמאה ללא מלח -

וודאו שהחמאה שלכם רכה בטמפרטורת החדר, זה חשוב להצלחת המתכון.

אבקת סוכר -

אבקת סוכר בטחינה דקה הוא הסוכר הטוב ביותר לשימוש לעוגיות אלו, אך ניתן להשתמש גם בסוכר מגורען.

אבקת הסוכר תתן לעוגיות מרקם רך ופריך.

תמצית וניל - השתמשו תמיד בתמצית וניל באיכות טובה בעת האפייה, זה עושה הבדל עצום.

 חלמונים - אני משתמשת בחלמונים מביצים גדולות. החלמונים עוזרים להפוך את העוגיות האלה ללעיסות.

שוקולד מריר - השתמשו בשוקולד מקצועי למתכון זה. אני השתמשתי בשוקולד מריר אייקם 61% שמאזן מעט את המתיקות במתכון.

המסתי את השוקולד במיקרוגל למשך 20 שניות בכל פעם, וערבבתי כל פעם עד לקבלת תערובת חלקה.

קמח רב תכליתי -  הקמח הספציפי של פיביטי שבחרתי מכיל כמות קטנה מאוד של חלבון ובכך מאפשר לעוגיות להיות פריכות ורכות במיוחד.

אבקת קקאו – לעוגיות האלה השתמשתי באבקת קקאו איטלקית bakers. הקפידו לנפות אותו כדי להיפטר מגושים.

ניתן להשתמש גם בקקאו הולנדי או כל קקאו איכותי אחר, אבקת שוקו לא מתאימה כתחליף.

מלח - השתמשתי בפלור דה סול שטחנתי לדרגת מלח דק.

המתכון לבצק העוגיות:

2/3 כוס (165 גרם) חמאה לא מלוחה מרוככת

2/3 כוס (140 גרם) אבקת סוכר

1 1/2 כפית תמצית וניל

2 חלמונים

2/3 כוס (130 גרם) שוקולד מריר 61% אייקם מומס

1 1/4 כוסות (187 גרם) קמח לכל מטרה מנופה

 1/3 כוס (30 גרם) אבקת קקאו מנופה

1/4 כפית מלח

1 כוס (125 גרם) אגוזי לוז קלויים וקצוצים דק (ראה הערות)

למלית:

1/3 כוס (75 גרם) ממרח שוקולד פררו רושה Bakers (ראה הערות)

1/3 כוס (75 גרם ) ממרח פרלינה 60% אגוזי לוז Bakers

אופן ההכנה:

  1. בקערה מנפים את הקמח והקקאו.

  2. במיקסר עם וו גיטרה מקציפים יחד את החמאה והסוכר עד קבלת מסה תפוחה.

  3. מוסיפים בהדרגה את  הביצים (חשוב לדאוג לערבב את שולי המיקסר בכל עירבוב של ביצים)

  4. מוסיפים את הרכיבים היבשים במהירות נמוכה עד קבלת מסה אחידה.

  5. מוסיפים את השוקולד המומס, האגוזים והמלח עד קבלת מסה הומגנית.

  6. מקררים את התערובת כחצי שעה.

  7. מגלגלים את התערובת לכדורים בעזרת כף גלידה 4 ס"מ עם קפיץ.

  8. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  9. במרכז העוגייה יוצרים שקע בעזרת האצבע.

  10. אופים 170 מעלות כ 8 דקות. מצננים.

  11. למלית: מערבבים את 2 סוגי המליות ומזלפים במרכז העוגיות בעזרת שקית זילוף.

את העוגיות ניתן לשמור במקרר כשבועיים ובטמפרטורת החדר כשבוע (תלוי במזג האויר בחוץ 😉

למרות שאני בספק שהם יחזיקו מעמד אצלכם בבית יותר משבוע 🙂

2 thoughts on “עוגיות אצבעות לוז ושוקולד ממכרות

  1. yom.bsna הגיב:

    מתכון טעים ופגז
    כמובן אין על המוצרים של ממלכת האופים איכות ורמה אחרת 👌

כתיבת תגובה