עוגיות

עוגיות שוקולד וחמאת לוז מדהימות!

בצק עוגיות:
150 גרם חמאה רכה
90 גרם סוכר חום בהיר  
30 גרם סוכר חום כהה
40 גרם סוכר 
3 גרם פלור-דה-סל (חצי כפית)
3 גרם תמצית וניל
60 גרם ביצה (ביצה M)
250 גרם קמח רב תכליתי
2 גרם סודה לשתייה (שליש כפית)
170 גרם שוקולד מריר איכותי שוקינג  

אינסרט:
200 גרם חמאת אגוזי לוז טבעית 100% 

קישוט:
כ 20-30 אגוזי לוז קלויים חצויים
מעט פלור-דה-סל

לאינסרט:

שמים את חמאת השקדים בתבנית סילקון בקוטר 4-5 ס"מ.

בכל שקע אנו מניחים כ 15 גרם מסה.

מקפיאים את החמאת שקדים כ 3 שעות.

בצק עוגיות:

  1. במיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה והסוכרים ומקציפים עד קבלת מסה תפוחה ובהירה.

  2. מוסיפים את הביצים והווניל בהדרגה. אחרי כל הוספה של ביצה מעבדים ועוצרים ובעזרת מרית מגרדים את דפנות הקערה וממשיכים להקציף בצורה כזאת עד קבלת מסה אחידה.

  3. מנפים את הקמח, סודה לשתייה .

  4. מוסיפים את תערובת הקמחים בהדרגה עד קבלת מסה אחידה.

  5. מוסיפים את השוקולד ומערבבים מעט.

  6. מקררים כשעה במקרר.

  7. בעזרת כף גלידה קטן יוצרים כדורים ומניחים במרווחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

  8. באמצע העוגייה מניחים אינסרט שקדים ומעל מניחים עיגול נוסף עם כף גלידה של מסת העוגיות.

  9. מקררים כשעה. מגלגלים את העוגייה לעיגול.

  10. אופים בתנור שחומם מראש בחום של 170 מעלות כ 7 דקות. 

  11. מוציאים את העוגיה ומפזרים מעט אגוז לוז נוסף ומעט פלור דה סול.

  12. מחזירים לאפייה לעוד 2 דקות.

  13. כשהעוגיות יוצאות ועדיין חמות שומרים על צורתם העוגה בעזרת רינגים ומניחים עד צינון.

2 thoughts on “עוגיות שוקולד וחמאת לוז מדהימות!

  1. yom.bsna הגיב:

    Wow כולם חייבים להכין סופר טעים תודה רבה על המתכון 🙏

כתיבת תגובה