עוגת שכבות דבש שוקולד ושמנת
קינוח שכבות מענג של שוקולד ודבש עם קרם גבינה
ש
מכינים מראש את השמנת החמוצה
אנו מסננים את השמנת החמוצה לפני שימוש:
אני מניחה קערה ומעליה מסננת צפופה ועליה בד גבינות ועליו נשים את השמנת החמוצה.
יש להשאיר את השמנת במקרר בין 3-6 שעות להגיר נוזלים או ללילה.
את הקערה עם הגבינה אני מכסה בניילון נצמד.
יחסים השמנת המתקבלים בגרמים לאחר סינון:
900 גרם שמנת חמוצה 9% - 375 גרם אחרי סינון
500 גרם שמנת חמוצה 30-35% - 375 גרם אחרי סינון
מרכיבים לעוגה:
250 גרם ביצים
150 גרם דבש
74 גרם סוכר
קורט מלח
2/3 כפית סודה לשתייה (3 גרם)
74 גרם חמאה 82%
20 גרם אבקת קקאו איכותית 22%-24%
110 גרם קמח רב תכליתי
אופן ההכנה:
הקציפו את הביצים עם הסוכר עד קבלת תערובת תפוחה בעלת צבע צהוב בהיר.
בקלחת שמים דבש וחמאה וממיסים בטמפרטורה נמוכה.
מורידים מהאש ומוסיפים את אבקת הסודה לשתייה ומערבבים (המסה תתנפח מעט וזה בסדר).
מאחדים את תערובת הביצים עם תערובת הדבש באיטיות לקבלת מסה אחידה. מוסיפים קמח וקקאו מנופים ומערבבים.
אופים בתבנית קוטר 20 או תבנית מלבנית כ 12-15 דקות בתנור מחומם מראש לטמפרטורה 160 מעלות. להשיאר את העוגה בחוץ לצינון מלא.
פורסים את העוגה ל 4 חלקים. 2 עבים יותר ו 2 דקים יותר.
ושומרים את שאריות העוגה שנותרו להכנת קראמבל
5