עוגות

עוגת גבינה ומאצ'ה ללא גלוטן

עוגת גבינה עשירה ולא כבדה מעוטרת בשכבת מאצ'ה תחתונה ועליונה בתוספת שוקולד פיסטוק ובעיטור פקאנים.

ההנאה מובטחת 🙂

בשלב הראשון אני אופה את עוגת המאצ'ה אותה אני מעטרת בשוקולד פיסטוק.

מצננת את העוגה לחלוטין ופורסת ל 2 שכבות.

כשאני אופה את העוגת גבינה אני אופה אותה בבן מרי.

בתבנית מלבנית אני שופכת מים חמים ובהם מניחה את תבנית האפייה שלי עם תערובת הגבינה מאצ'ה.

המרכיבים לעוגת המאצ'ה:

15 גרם אבקת מאצ'ה (2 כפות)

80 גרם פקאן (כ 3 כפות )

תבנית אולבייה קוטר 23

222 גרם ביצים ( כ 6 ביצים גודל M)

81 גרם סוכר ( כ 1/2 כוס)

30 גרם סוכר חום (3 כפות גדושות)

51 גרם שמן מחומם מעט במיקרו כחצי דקה (כ 1/3 כוס)
120 גרם קמח רב תכליתי ללא גלוטן (1 כוס)
15 גרם קורנפלור (1 כף)

36 גרם קמח שקדים (3 כפות גדושות)

9 גרם אבקת אפייה (ככפית)

קורט מלח

 

מקציפים את הביצים עם הסוכרים עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה.

מנפים את הקמח, אבקת אפייה ומלח.

מחממים את השמן במיקרו כחצי דקה.

מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמחים והשמן עד קבלת מסה אחידה.

משמנים את פס הסילקון בתבנית וסוגרים את תחתית התבנית.

שופכים את כל המסה לתבנית ומפזרים שוקולד פיסטוק על המסה.

לוחצים על השוקולד מעט עם כפית כדי שהמסה תכסה את השוקולד.

מפזרים פקאן מעל התערובת ואופים.

160 מעלות כ 25-30 דקות.

מצננים לגמרי ופורסים ל 2 שכבות.

 

אם רוצים אחוזי שומן נמוכים יותר במתכון אפשר להחליף את גבינת הטרמיסו ב 350 גרם גבינת שמנת 5%.

רק לסנן אותה מעט מנוזלים כמו שעשינו עם הגבינת 5%.

למסת הגבינה:

700 גרם גבינת שמנת 5%

250 גרם גבינת מסקרפונה  

100 גרם גבינת חמד

105 גרם קצפת(קצת פחות מחצי חבילת שמנת להקצפה 38% או שמנת לבישול 9%)

150 גרם סוכר

30 גרם קורנפלור

252 גרם ביצים (כ 4 ביצים M)

1/2 כפית משחת ווניל

מעבדים את כל חומרי הגלם יחדיו לתערובת אחידה והומגנית.

 

לפני שאני מכניסה את העוגה אני מחממת את התנור ל 200 מעלות ומכניסה לתוכו תבנית אפייה עם מים חמים בגובה 2 ס"מ לערך מגובה התבנית.

כאשר אני אכניס את העוגה אני אוריד את הטמפרטורה של התנור ל 100 מעלות.

הרכבת העוגה:

  • שימו לב לטיפ שרשמתי לפני כן, זה חשוב מאוד לקבלת עוגה מוצלחת 🙂

בתחתית התבנית שמים את החלק התחתון של עוגת הצ'יה.

מעל שופכים את תערובת הגבינה.

מעל התערובת מניחים בזהירות את השכבה העליונה של הטורט.

מכסים את העוגה בנייר אלומניום.

מניחים בתוך התבנית עם המים שחיממנו.

    • לא שוכחים להוריד את הטמפרטורה בתנור.

      מכניסים את העוגה לתנור לאפייה של 30 דקות.

      מצננים את העוגה לחלוטין בטפרטורת החדר ולאחר מכן מצננים לילה במקרר.

      אוכלים ונהנים 😉

כתיבת תגובה