עוגות

פאג'ד שוקולד קל במרקם מוס ללא גלוטן

  • עוגת השוקולד הפשוטה הזו ללא קמח היא שוקולדית עם טעם עז, מלאה אוויר כמו מוס! מאובקת באבקת קקאו מריר, זוהי עוגה פשוטה אך מרשימה. הקינוח המפנק המושלם לאוהבי שוקולד אמיתיים.

  • מה הסיבה שאני אוהבת את העוגה הזאת? אני חייב להודות, בפעם הראשונה שניסיתי את המתכון הזה ונעצתי את המזלג הראשון, זה היה כמו לאכול מוס. ולא יכולתי לחכות שהוא יתקרר, הוא היה חם כשאכלתי אותו. מרקם מדהים וכל כך טעים.
  • איך העוגה מקבלת מרקם אוורירי, כמו מוס? הכל בהקצפה של הביצים! כן, זו עבודה נוספת, אבל אפילו עם השלב הזה, העוגה הזו קלה להפליא להכנה. הקצפת החלבונים והחלמונים עוזרת לתת לעוגה הזו את התפיחה.
  • מה הטעם של עוגת השוקולד הפשוטה הזו ללא קמח? זה כל כך שוקולדי! מרקם העוגה דומה לשום דבר שאי פעם טעמתם.. זה כמו מוס וכל כך עשיר.

קרם טרטר - במתכון אני משתמשת באבקת קרם טרטר: זו אבקה חומצית שעוזרת לייצב את חלבוני הביצים שלך ועוזרת להקציף טוב יותר. אתם יכולים להשתמש ב-1 כפית אם במקום מיץ לימון טרי.

בואו נעבור על כל שלב להכנת עוגת השוקולד הפשוטה הזו ללא קמח:

 125 גרם חמאה ללא מלח

2 1/2 כוסות / 500 גרם שוקולד מריר לבישול

6 ביצים גדולות, מופרדות

 1/2 כפית קרם טרטר או 1 כפית לימון

20 גרם סוכר (2 כפות)

1 כף רום או וויסקי, אופציונלי

1 כפית תמצית וניל

2/3 כוס / 150 מ"ל שמנת כבדה

 1/4 כוס / 25 גרם אבקת קקאו

המתכון הזה לא מצריך סוכר. ברמת העיקרון העוגה מתוקה מספיק בזכות השוקולד שלנו.

אנחנו מוסיפים כאן מעט סוכר, 1 כף לכל מסה רק כדי לעזור לתת נפח ויציבות למסת חלבונים וחלמונים .

אופן ההכנה: 

מחממים מראש תנור על טורבו 180 מעלות. מרססים את החלק התחתון של תבנית קפיצית עגולה בגודל 20 ס"מ במעט שמן.

מרפדים בנייר אפייה.

שמים קלחת על האש ומעליה קערת זכוכית שלא תיגע במים בקלחת.

מוסיפים את החמאה והשוקולד ומערבבים עד להמסה ואיחוד. מניחים בצד לצינון.

מוסיפים את החלמונים לקערת ערבוב גדולה יחד עם 1 כף סוכר, הרום ותמצית הווניל. ומקציפים במהירות גבוהה עד שהוא חיוור וסמיך, כ-5 דקות. מוסיפים את השמנת ו-1/4 מהשוקולד המומס וטורפים. מוסיפים את השוקולד הנותר וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את קרם הטרטר והחלבונים ו 1 כף סוכר לקערת מתכת או זכוכית גדולה ונקייה. בעזרת מקציפים נקיים מקציפים במהירות גבוהה עד שמקציף ומגיע לפסגות נוקשות.

מוסיפים חצי מכמות החלבונים לתערובת השוקולד ומקפלים בעזרת מרית. לאחר מכן מוסיפים את שאר החלבונים וחוזרים על הפעולה.

יוצקים את הבלילה לתוך תבנית העוגה ואופים במשך 25 דקות במדף האמצעי של התנור.

לאחר האפייה והתקררות, העבירו סכין מסביב לדפנות העוגה כדי לשחרר אותה.

מפדרים באבקת קקאו וומשחררים את תבנית העוגה.

מעבירים לצלחת הגשה, פורסים ומגישים. הערות אִחסוּן 

כתיבת תגובה