עוגות

טארט לימון ופירות יער ממכר..

זהו הקינוח האולטימטיבי. שילוב פשוט ומענג-בתכלית של מאפה מתוק וקרם לימון חמצמץ וקטיפתי, מעליו מתנוססות פסגות של מרנג אוורירי, בשילוב מהודק של שרי מניה, מרקמים וטעמים שהופכים אותו לעוגה המושלמת מבחינתי.

בדרך מיוחדת הקינוח הזה מצליח להיות מין גירסה עסיסית וחצופה, מתוקה-חמוצה, של התמכרות אישית שלי לטארט לימון.

אם לא בא לכם להכין את הבצק אתם גם יכולים לחסוך את תהליך הכנת הבצק ולקנות טארט מתוק מוכן בקוטר 22 ס"מ.

(אני לא אספר לאף אחד, מבטיחה 😉 )

 

 

בצק:

175 גרם חמאה בטמפ' החדר

125 גרם אבקת סוכר

50 גרם אבקת שקדים

2 ביצים M 

חלמון ביצה M

גרגרים מחצי מקל וניל 

קורט מלח

310 גרם קמח רגיל

צנצנת שרי מניה איטלקתי או מחית פירות יער איטלקית

טארט 22 ס"מ

אופן ההכנה:

במעבד מזון אנו שמים קמח, סוכר ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

אנו מוסיפים חמאה ומעבדים עד קבלת תערובת פירורית ואחידה.

אנו מוסיפים את החלמונים והביצים ומשחת הווניל ושופכים לתערובת ומעבדים בפולסים עד קבלת בצק אחיד.

אנו שמים את הבצק בין שתי דפי גיטרה או בין שתי דפי אפייה ומרדדים.

מקררים שעתיים לפחות במקרר.

לאחר קירור מרדדים את הבצק ומרפדים את תבנית הטארט שלנו.

דוקרים את הבצק עם מזלג ומקררים שוב חצי שעה במקפיא.

אופים 160 מעלות כ 15 דקות.

 

* הטיפ שלנו לקבלת מרנג מושלם :

אנחנו חייבים שהחלבונים שלנו יהיו בטמפרטורת החדר.

כמו כן, אנו צריכים להקציף את המרנג לפחות 7 דקות עד קבלת פסגות יציבות.

בתום ההקצפה אם אנו יכולים להפוך את קערית המיקסר והמרנג לא זז, סימן שהוא מוכן

קרם לימון :

180 גרם מיץ מלימון 

1/2 כפית לימון גרוס (או זסט מ 4 לימונים )

3 ביצים M

170 גרם סוכר 

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

 

אופן ההכנה :

1. בקלחת בינונית מערבבים את מיץ הלימון, קליפת הלימון המגוררת או הלימון הגרוס. בקערה נפרדת טורפים ביצים וסוכר ויוצקים לקלחת. מניחים מעל אש קטנה ומערבבים ללא הפסקה כעשר דקות עד שהקרם מסמיך (חשוב לא לעבור את ה 85 מעלות, על מנת שהביצה לא תיקרש).

2. מסירים את הקרם מהאש ומעבירים אותו דרך מסננת דקה לכלי אחסון. 

3. מצננים את הקרם (לא במקרר) וממתינים עד להגעתו לטמפרטורה של כ 50 מעלות. בשלב זה מוסיפים את קוביות החמאה, ובעזרת מוט בלנדר טוחנים את הקרם לקבלת קרם חלק. 

4. מעבירים שוב את הקרם דרך המסננת לקבלת קרם חלק לגמרי ללא גושי חמאה.

5. מעבירים את הקרם לכלי אחסון ועוטפים בניילון נצמד. על הניילון להיות במגע עם הקרם ולהיות צמוד לשטח הפנים שלו. מכניסים ללילה במקרר.

הכנת המרנג:

שמים בקערת מיקסר עם מקצף חלבונים ומתחילים להקציף.

ברגע שאנחנו מקבלים בועות מסביב לקערה אנחנו מתחילים בהדרגה להוסיף את הסוכר.

לאחר שכל הסוכר נבלע אנחנו מתחילים להוסיף אבקת סוכר בהדרגה ומשחת ווניל.

 מקציפים כ 7 דקות עד קבלת מרנג יציב ומבריק.

מכניסים לשקית זילוף עם צינטר משונן.

*ראה טיפ בחלק העליון של הפוסט

הרכבת הקינוח:

על תחתית הפאי האפוי שלנו אנחנו מורחים  כפות ממחית השרי מניה או פירות היער.

שופכים את מלית הלימון מעל ומיישרים עם פלטה.

מזלפים מעל הקרם את המרנג שלנו בעזרת צינטר משונן 8 מ"מ.

בתאבון!

כתיבת תגובה