עוגות

עוגת גבינה וריבת חלב

עוגת גבינה אוורירית קלה וגבוהה מאוד, מלאה אויר, והכי טעימה שיש.

 

לעוגה:

750 גרם גבינה לבנה 9% שומן

200 מ"ל שמנת חמוצה

6 ביצים מופרדות

100 גרם סוכר

30 גרם אבקת קרם פטייסיר (ניתן להחליף בפודינג)

70 גרם קורנפלור

100 גרם מחית ריבת חלב קומידה

תבנית אולבייה עם פס סילקון קוטר 24 גובה 9 ס"מ

100 גרם שוקולד צ'יפס מריר + 2 כפות אבקת קרם פטייסיר

לקרם:

500 גרם שמנת מתוקה 38%

40 גרם אבקת קרם פטייסיר (ניתן להחליף בפודינג)

20 גרם סוכר ( 2 כפות גדושות)

לרוטב ריבת חלב:

2 כפות מחית ריבת חלב

1 כפית שמן קנולה

לקישוט:

50 גרם שוקולד צ'יפס מריר

להכנת העוגה:

מחממים תנור ל 160 מעלות.

שמים תבנית בתחתית התנור וממלאים אותה במים רותחים בגובה 4-5 ס"מ בערך.

בקערה גדולה טורפים גבינות, ריבת חלב וחלמונים לתערובת אחידה.

מערבבים בקערה בינונית אבקת קרם פטייסיר וקורנפלור.

מוסיפים 4 כפות ממסת הגבינות לתוך תערובת אבקת קרם פטייסיר וקורנפלור ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה וללא גושים.

מעבירים את התערובת של הגבינה עם האבקות לתערובת הגבינות ומערבבים היטב עד קבלת תערובת חלקה ללא גושים.

מקציפים את החלבונים, כשמתחילים להצטבר בועות מסביב לקערה מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה עד אשר כל הסוכר נבלע בחלבונים. ממשיכים להקציף את התערובת כ 4-5 דקות לערך עד קבלת קצף יציב.

טורפים 1/3 מהקצף עם תערובת הגבינות ובהדרגה מוסיפים כל פעם עוד 1/2 עד אשר כל התערובת נבלעת במסת הגבינות ואנו מקבלים תערובת אחידה.

מערבבים שוקולד צ'יפס עם האבקת קרם פטייסיר ומוסיפים לתערובת שלנו ומערבבים בעדינות.

שופכים את התערובת בתוך התבנית. אופים כ 50-60 דקות. העוגה מוכנה כשהיא שחומה ויציבה בדפנות אך במרכז עדיין רוטטת. מצננים.

לקרם וניל:

במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, אבקת קרם פטייסיר, סוכר עד קבלת קרם רך ויציב.

שמים צינטר מספר 123 בשקית זילוף ומכניסים לתוך השקית את הקרם.

מורחים את הקרם על העוגה.

לרוטב ריבת החלב:

מערבבים את ריבת החלב עם השמן ומעבירים לשקית זילוף קטנה.

חותכים את קצה השקית ומטפטפים מעל העוגה רוטב ריבת חלב.

כתיבת תגובה