עוגיות

עוגיות אמסטרדם

אחרי שכל העולם השתגע מהעוגיות האלו, ושאל את עצמו איך מכינים עוגיות אמסטרדם בבית, החלטנו לעזור לכם להנות מהתענוג השוקולדי בלי לנסוע את כל הדרך לאמסטרדם. המתכון לעוגיות אמסטרדם מתבסס על שני חלקים קלים להכנה: בצק שוקולדי נימוח ומלית שוקולד לבן שנשארת רכה וקרמית. זה הזמן שלכם לנסות בעצמכם!

המרכיבים:

150 גרם סוכר

50 גרם סוכר

100 גרם חמאה

2 ביצים

1/2 כפית משחת ווניל bakers

60 גרם קקאו איטלקי ארומתי

200 גרם קמח לבן

1/2 כפית אבקת אפייה bakers

1/2 כפית סודה לשתייה bakers 

150 גרם פרלין שוקולד לבן כרמית למילוי העוגייה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את שני סוגי הסוכרים, משחת הווניל והחמאה ומקציפים כ 5-7 דקות עד קבלת תערובת תפוחה.

מנפים את הקמח והקקאו ואבקת האפייה והסודה לשתיה.

שוברים את הביצים.

מוסיפים לסירוגין מתערובת היבשים , מקציפים בעזרת המיקסר עד שהתערובת נבלעת במסה. עוצרים, מנקים את דפנות המיקסר ומוסיפים מעט מהביצים, מקציפים במהירות נמוכה בהתחלה ואחרי שהביצים נבלעו בתערובת מעלים את מהירות המיקסר.

ממשיכים להטמיע בצורה כזאת עם תערובת היבשים והביצים עד קבלת מסה אחידה ותפוחה.

מקררים את התערובת חצי שעה במקרר.

 

אנחנו יכולים להכין שוקולד לבן שיתאים לעוגייה בעצמנו, אם אנחנו רוצים שהשוקולד הפנימי יהיה פחות גדול.

אנחנו ממיסים שוקולד לבן ושמים בתבנית סילקון בצורת מטבעות ומקררים עד קבלת שוקולד עגול בדוגמאת מטבע. ואותו אנחנו שמים בתוך העוגיה שלנו.

הכנת העוגיות:

עבור כל עוגיה מגלגלים 2 כדורים.

כדור אחד בגודל 30 גרם וכדור אחד בגודל 12 גרם

משטחים את הכדור הגדול יותר, שמים בתוכו את השוקולד הלבן ומכסים בכדור הקטן יותר.

מגלגלים יחדיו לקבלת עיגול מושלם.

מקררים שעה במקרר.

אופים 12 דקות בערך, עד שהשולים יציבים והמרכז עדיין מעט רך.

מצננים וטורפים 🙂

כתיבת תגובה