אוזני המן במעטפת שומשום ובמילוי קרדמון , נכון שלא שמעתם על זה עדיין.. אז התכוננו להתאהב . . 🙂
רכיבים לבצק:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
1/2 כפית משחת ווניל
1 ביצה
1/2 כפית לימון גרוס או גרידת לימון
2 חופנים שומשום
חופן סוכר
שימו לב! את הבצק הפריך אנחנו לא מעבדים הרבה, רק עד שמתקבלת תערובת פירורית. עם עודף עיבוד בצק , תקבלו בצק קשה לאחר אפייה. אנחנו רוצים להימנע מזה בבצק פריך כך שחשוב לעבד כמה שפחות 🙂
אופן הכנת הבצק:
במעבד מזון שמים קמח + אבקת סוכר ומעבדים מעט עד קבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים בפולסים עד שמתקבל בצק פירורי.
מוסיפים ביצה ומשחת ווניל ולימון גרוס ומעבדים בפולסים עד קבלת בצק אחיד.
מוציאים את הבצק ומאחדים בידים עד קבלת בצק אחיד.
שמים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה במקרר.
למלית קרם קרדמון חלומי.. רכיבים:
2 כפות הל טרי
1/2 כוס חלב
60 גרם סוכר
2 חלמונים
2 כפות קרונפלור
1 כף מים
20 גרם חמאה
4 טיפות שמן קרדמון אתרי
הכנת החלב:
מחממים את החלב עם ההל בקלחת לסף רתיחה.
מורידים מהאש ומשאירים חצי שעה שהמסה תתקרר והטעמים יתמזגו.
מסננים את התערובת ומחזירים את החלב לגז.
מערבבים בקערה בינונית את החלמונים הקורנפלור והמים ומניחים בצד.
מחממים את החלב + המסונן וסוכר לסף רתיחה. שופכים את החלב תוך כדי עירבוב מתמיד אל תערובת החלמונים ומערבבים היטב. מחזירים את התערובת לגז ומערבבים ללא הפסקה על להבה נמוכה בינונית עד קבלת קרם סמיך . מורידים מהאש. מצננים 5 דקות ומוסיפים חמאה ושמן קרדמון.
מכסים את המילוי בניילון נצמד אותו מצמידים אל המסה. מצננים את התערובת במקרר כ 3 שעות.
אופן הכנת אוזני המן:
מרדדים את הבצק מעט, מברישים במעט ביצה טרופה ומפזרים שומשום ומעט סוכר ומרדדים עד קבלת עובי 1/2 ס"מ לערך. צרים עוגיות עם חותכן עגול וממלאים במילוי שהכנו.
מקררים את אוזני ההמן כחצי שעה במקרר ואופים 170 מעלות כ 20-25 דקות עד השחמה.