עוגות

עוגת שקדים ללא גלוטן מופחתת סוכר

מאז שגיליתי שהבת שלי צליאקית לפני כמה חודשים התחלתי לאפות יותר בלי גלוטן ולנסות לפתח מתכונים טעימים ועשירים בטעם שיהיו גם ללא גלוטן ולא דחוסים כמו כל המתכונים הרגילים הקיימים ללא גלוטן.

הפעם החלטתי להכין עוגה קלה כל כך להכנה, שמאז שהכנתי אותה פעם אחת היא כבר נאפתה במטבח שלי  אין ספור פעמים.

 

אז מה יותר טוב מעוגת שקדים עם גאנש שוקולד אגוזים בתוכה וגם עליה! מתכון קליל לעוגה נפלאה לכל שעה של היום.

אפשר לצמצם עוד קצת קלוריות בעוגה אם מאבקים עליה אבקת סוכר במקום גאנש, למרות שטעם הגאנש הוא מריר ונפלא ומאזן בצורה נהדרת את מתיקות העוגה.

 

העוגה הזאת היא גם ללא סוכר לבן וללא תחליפי סוכר.

השתמשתי כאן להמתקה בסוכר חום וגם בסירופ אגבה.

חשוב להקציף מספר דקות את הסוכרים עם הביצים, כ 5  דקות לפחות עד קבלת קצף תפוח.

הקצף הזה מקנה לעוגה את האווריריות והפלאפיות שלה

להכנת הגאנש:

200 סמק שמנת

50 גרם שוקולד 100% מריר

50 גרם שוקולד מריר 81% אורגני

100 גרם שוקולד אייקם 72%

המרכיבים לעוגה:

240 גרם ביצים (כ 4 ביצים M)
100 גרם סוכר חום בהיר

1/2 כפית משחת וניל טהורה

40 גרם סירופ אגבה
250 גרם קמח שקדים (שקד טחון לדרגת אבקה דקה)
5 גרם אבקת אפייה
50 גרם שמן אבוקדו 

הכנת הגאנש:

בקלחת שמים שמנת ומחממים ל*סף רתיחה.
מורידים את הקלחת מהאש ושופכים על השוקולד.

ממתינים מספר שניות ואז מערבבים לקבלת קרם אחיד.

מניחים בצד שיגיע לטמפרטורת החדר.

להכנת העוגה:

מקציפים את הביצים עם הסוכר ומשחת הווניל בוו הקצפה עד קבלת קצף תפוח ובהיר.

מוסיפים לקערה בתנועות עטיפה: קמח שקדים, אבקת אפייה עד קבלת תערובת אחידה.

משמנים תבנית קוגלהוף בתרסיס שמן.

שופכים חצי מהמסה לתבנית, שמים עם כפית תלוליות בכל התבנית של הגאנש שהכנו.
שופכים את שארית המסה לתבנית.

אופים בחום של 175 מעלות כ 40 דקות.


בתאבון!

הסוד לגאנש מוצלח:

כשאנחנו אומרים סף רתיחה למה אנחנו מתכוונים?
הכוונה היא שאנחנו מחממים את השמנת שלנו על להבה בינונית נמוכה עד שיש בועות מסביב לקלחת.

כלומר: השמנת שלנו התחממה מעט. מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד ומערבבים.

כתיבת תגובה