פקטין NH הינו פקטין ורסטילי (הניתן לחימום/קירור) ויוצר ג’ל מבריק.
+הNH מתחיל לעבוד עם 30-40% סוכר (הרבה פחות ביחס לפקטין רגיל)
+הוא ורסטילי (הפיך)- ניתן לחימום/קירור שוב ושוב וכך ניתן לשלוט על המרקם הסופי
+עובד ומקריש גם פירות עם חומציות בינונית וגם למסות מימיות ניטרליות כמו מים עם סוכר (מכינים איתו למשל נפאז’ ומירור), המרקם הסופי שלו פחות “חזק” ויותר נימוח אך עדיין יציב מאוד.
על סמך התכונות האלו הפקטין NH מתאים מאוד ל:
ריבות עם תכולת סוכר נמוכה יחסית, מרמלדה, גלייז מבריק, נפאז’ ניטרלי לזיגוג , שכבת אינסרט על בסיס פירות בתוך עוגת מוס, קרם לימון יציב מאוד לזילוף ועוד.
הוא טבעוני ומהווה תחליף מדהים לג’לטין, קל לעבוד איתו אבל כן צריך להבין את הרעיון ולהיצמד למתכון.
יש מגוון מתכונים ברשת עם פקטין NH (כנסו לאתר של SOSA, המתכונים שם מאוד מדוייקים) ובהחלט אפשר לבצע ניסוי וטעייה בהסמכה בקינוחים שונים.
חוות דעת
אין עדיין חוות דעת.